Räkcurry

Räkcurry

30 min Huvudrätt
Räkgryta med hetta! Matyoghurt lenar gott i munnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rakcurry/

Gör så här

  • Skala räkorna.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin.
  • Fräs lök, vitlök och selleri i smör i en stekpanna. Rör i curryn och häll på tomaterna. Låt koka ca 3 min.
  • Rör ut mjölet i matyoghurten. Rör ner det i pannan och låt såsen koka 3 min till.
  • Tillsätt räkor, salt och sambal olek. Låt koka upp och ta genast från värmen.
  • Servera med bröd, sallad eller ris och kall matlagningsyoghurt.
Klart!
Energi:

515 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Räkor med skal
1 kg
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Blekselleri
4 stjälkar
1 msk
Curry
1½ msk
Krossade tomater
400 g
Vetemjöl
1 msk
2 dl
Salt
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk