Räksallad med grapefrukt

Räksallad med grapefrukt

45 min Huvudrätt Förrätt
Härlig grapefruktsmak i en mättande och ljuvlig räksallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/raksallad-med-grapefrukt/

Gör så här

  • Koka dinkelvetet i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna och rör ner olivolja.
  • Skala räkorna. Skala grapefrukten med kniv och skär fruktköttet i små bitar. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skala avokado och skär i bitar.
  • Varva alla ingredienser på ett stort fat. Rör ihop dressingen och ringla lite över salladen. Servera resten till.
Klart!

Ärtskott kan bytas ut mot rucola.

Energi:

505 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Räkor med skal
1 kg
Dinkel hel
2 dl
Grönsaksbuljong
Olivolja
2 msk
Blodgrape
1
Liten rödlök
1
Avokados
2
Ärtskott
4 dl
Dressing:
2 dl
Salt
2 krm
Lime
rivet skal och saft av 1