Rödkål och äppelchutney

Rödkål och äppelchutney

45 min
Rödkål är en riktig klassiker som här får sällskap av nya smaker. Rödkål passar till det mesta på julbordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodkal-och-appelchutney/

Gör så här

  • Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och strimla löken tunt. Strimla kålen och skär den i bitar.
  • Fräs allt i smör i en stekpanna på svag värme ca 5 min.
  • Tillsätt buljong, russin, sambal oelek, citronskal och saft, farinsocker, salt och kanel. Låt allt koka ca 10 min.
Klart!

Ingredienser

Äpplen
2
Rödlök
1
Rödkål
200 g
50 g
Grönsaksbuljong
1½ dl
Russin
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Farinsocker
1 msk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ tsk