Rödtunga med citronette på brynt smör

Rödtunga med citronette på brynt smör

30 min
Ljuvlig rödtunga med brynt smör som smaksatts med saft och skal av citron blir till en festlig och god fiskrätt. Istället för rödtunga kan en annan plattfisk användas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodtunga-med-citronette-pa-brynt-smor/

Gör så här

  • Bryn bacon, svamp och kapris i 25 g smör tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ett par min.
  • Vänd ner persiljan. Lyft upp och håll det varmt.
  • Lägg ner 25 g smör i pannan och låt det bli brynt. Blanda med citronskal och saft.
  • Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölet och stek dem i omgångar i smör, ca 3 min på varje sida.
  • Servera fisken med svampfräset. Avsluta med att ösa på citronsmöret.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 21 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Rödtungafiléer, ca 600 g
4
Vetemjöl
1 dl
Salt
1½ tsk
Krm nymalen vitpeppar
1 krm
Tärnat bacon
100 g
Svamp, t ex skogschampinjoner
200 g
Kapris
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Grovt hackad färsk persilja
1 dl
50 g
Citron
rivet skal och saft av 1