Rostade morötter med tahiniyoghurt

Rostade morötter med tahiniyoghurt

45 min Buffé Huvudrätt Förrätt Lunch
Morötterna är rostade med lönnsirap och smör, vilket förhöjer smaken på dem ytterligare. Vi toppar de rostade morötterna med en frisk tahiniyoghurt, vackert röda granatäppelkärnor, krispiga nötter och aromatiska örter. En fröjd för både öga och gom!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostade-morotter-med-tahiniyoghurt/

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°.
  • Skrubba morötterna, halvera dem på längden och lägg i en form.
  • Smält smöret i en liten kastrull. Blanda med lönnsirap och salt. Ringla smöret över morötterna.
  • Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills de är mjuka och har fått lite färg.
  • Skala och skiva vitlöken. Lägg i en mixerbunke och tillsätt tahini och citronsaft. Mixa ihop. Tillsätt yoghurt och mixa till en slät sås.
  • Lägg upp morötterna på ett fat. Ringla över tahiniyoghurt och toppa med granatäppelkärnor, pistagenötter, örter och chili flakes.
Klart!
Energi:

439 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Rostade morötter:
Morot, gärna i olika färger
500 g
50 g
Lönnsirap
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Tahiniyoghurt:
Vitlöksklyfta
1
Ljus tahini
5 msk
Pressad citronsaft
2 msk
2 dl
Salt
1 krm
Till servering:
Granatäppelkärnor
½ dl
Rostade pistagenötter
50 g
Dillvippor, mynta eller koriander
Chili flakes