Saffransfudge med pistagenötter

Saffransfudge med pistagenötter

1 tim
Gott och annorlunda julgodis som är perfekt till glöggen eller adventsfikat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransfudge-med-pistagenotter/

Gör så här

  • Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm.
  • Häll alla ingredienser utom nötter, choklad och smör i en kastrull.
  • Koka utan lock på svag värme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 117°.
  • Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Grovhacka nötterna och chokladen. Skär smöret i kuber.
  • Rör i nötter, choklad och smör. Rör tills choklad och smör smält helt.
  • Häll smeten i formen och låt stelna. Skär i bitar. Förvara svalt.
Klart!
Energi:

75 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 4 g
Video
Bästa fudgetipsen

Ingredienser

Strösocker
5 dl
3 dl
1½ dl
Ljus sirap
3 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Pistagenötter
1½ dl
Vit choklad
100 g
50 g