Semlor
                                
                                    1 tim 15 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Semlor enligt klassiskt recept - garanterat världens godaste semla! Fyll semlan med mandelmassa och vispad grädde. Sikta sedan vackert florsocker över locket!
Ingredienser
Fördeg:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Jäst
                                            
                                     | 25 g | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl, ca 4 dl
                                            
                                     | 240 g | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl, ca 3 dl
                                            
                                     | 180 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Stötta kardemummakärnor
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 dl | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Uppvispat ägg till pensling
                                            
                                     | 1 | 
Fyllning:
| ½ dl | |
| 
                                            
                                                Mandelmassa av god kvalitet
                                            
                                     | 75 g | 
| 
                                            
                                                Mandel, grovhackad
                                            
                                     | ½ dl | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Florsocker
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Att väga mjölet istället för att använda dl-måttet garanterar en perfekt deg och saftig semla.
Näringsvärden, per st
Energi:
353 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g | 
| Protein: | 7,7 % | 6,7 g | 
| Fett: | 48,2 % | 19,2 g | 
| Kolhydrater: | 44,1 % | 38,3 g | 
&format=webp) 
    
            Video
            Semlor – så lyckas du
            
    Årets Konditor 2015, Sara Hultberg, ger sina bästa tips för att du ska lyckas med semmelbaket.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp)