Smörbakad kummel med habanero och avokado

Smörbakad kummel med habanero och avokado

45 min Huvudrätt
Vit fisk med härlig smak av vitlök som passar fint på en tortilla. Gärna ihop med nötig avokado och en habanerodressing med bett.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/smorbakad-kummel-med-habanero-och-avokado/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Skala och krossa vitlöken. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över smörblandningen. Tillaga i ugnen ca 25 min tills innertemperaturen är 44-50°. Ta ut och salta fisken. Bryt försiktigt fisken i bitar.
  • Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Blanda chilin med limesaft, grapefruktssaft och honung.
  • Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadon med en sked och skär i skivor.
  • Servera fisken i tortillabröd med avokado, habanerodressingen och gärna en klick gräddfil.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kummel:
Filé av kummel eller vit fisk t ex torsk, kolja eller sej
400 g
Vitlöksklyftor
2
100 g
Salt
½ tsk
Habanerodressing:
Röd habanero
¼
Gul habanero
¼
Lime
saften av 1½
Grapefrukt
saften av ½
Flytande honung
1 tsk
Till servering:
Avokado
1
Tortillabröd
8
2 dl