Sveciasill

Sveciasill

1 min Buffé
Sill på nytt sätt som blandas vid bordet, precis innan gästerna tar för sig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sveciasill/

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till lagen. Skölj sillfiléerna och lägg dem i lagen. Låt stå ca 1 tim.
  • Blanda under tiden ingredienserna till såsen. Ta upp och låt sillfiléerna rinna av, skär i ca 1 cm breda bitar.
  • Riv osten grovt. Strimla äpplet. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i halvmåneformade bitar.
  • Varva sås, sill, gurka, persilja, äpple och riven ost i en glasburk som rymmer ca 1 liter.
  • Blanda om precis innan servering.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 18 g

Ingredienser

5-minuterssill à 210 g
1 förp
Lag:
Vatten
2 dl
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
2 msk
Sås:
Riven pepparrot
3 msk
Salt
½ tsk
2 dl
Svartpeppar
1 krm
100 g
Syrligt rött äpple
1
Gurka
½
Hackad färsk persilja
½ dl