Tiramisu med rabarbersmak

Tiramisu med rabarbersmak

60+ min Buffé Efterrätt
Denna dessert är en variant av tiramisu. Kaffe och rabarbersaft ger smak åt de spröda, italienska kex som varvas med Kesella kvarg rabarber i denna ljuvliga tiramisu.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tiramisu-med-rabarbersmak/

Gör så här

  • Täck botten i portionsformar eller en stor form med kexen. Blanda kaffe och 1 msk saft och skeda det över kexen.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden till ett fast skum.
  • Blanda äggsmet, grädde och resten av saften med kvarg. Bred blandningen över kexen. Låt stå i kyl 2-3 tim.
  • Sikta över kakao vid servering.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Savoiardikex
8
Kallt, starkt kaffe
¾ dl
Konc rabarbersaft
3 msk
Ägg
1
Strösocker
½ dl
1 dl
250 g
Kakao
1 msk