Ugnsbakad lax med fänkål
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ugnsbakad lax med saffransmarinerad fänkål och syrlig, välsmakande rosépepparkräm. Lax och fänkål är en fantastisk kombination.
Ingredienser
Laxfilé
|
500 g |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Fänkål
|
ca 400 g |
---|---|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
Salt
|
½ tsk |
Strösocker
|
1 tsk |
Färskpressad citronsaft
|
2 tsk |
Olivolja
|
2 tsk |
Hackad färsk dill
|
1 dl |
Rosépepparkräm:
2 dl | |
Apelsin
|
pressad saft av ½ |
Stött rosépeppar
|
1 tsk |
Salt
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
500 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 41 g |
Video
Ugnsbakad lax – steg för steg

