Ugnsbakade ägg med tomat och knaprig skinka

Ugnsbakade ägg med tomat och knaprig skinka

30 min
En lättlagad brunchrätt som kan varieras i det oändliga. Blanda lite kokta linser eller smörstekt bladspenat i tomatsåsen för en matigare variant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-agg-med-tomat-och-knaprig-skinka/

Gör så här

  • Stek skinkan knaprig i en varm torr stekpanna och lägg den på hushållspapper.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smöra portionsformar med smör-&rapsolja. Fördela tomatsåsen i formarna och knäck ett ägg i varje form.
  • Blanda grädde, riven ost, salt och peppar och fördela i formarna. Grädda ca 15 min i mitten av ugnen.
  • Toppa med skinka och basilikablad.
Klart!

Blanda ner lite kokta linser eller smörstekt spenat i tomatsåsen för en matigare variant.

Ingredienser

Lufttorkad skinka
8 skivor
Tomatsås
3 dl
Ägg
8
1 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Plockad färsk basilika
½ dl