Viltbiff med senapsdressing

Viltbiff med senapsdressing

60+ min Buffé Förrätt
Härligt festfat med mycket smak! Köttet kan förberedas dagen innan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltbiff-med-senapsdressing/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stor stekpanna.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 20 – 30 min tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet kallna.
  • Rör ihop resterande smör-&rapsolja, senap och gräslök.
  • Skiva köttet tunt. Hit kan man förbereda.
  • Lägg köttet på fat med en blandad grönsallad. Ringla senapsdressingen över köttet. Strö ev över lite gourmetsalt.
Klart!

Det går lika bra med filé av rådjur eller hjort. Viltköttet kan också bytas ut mot oxfilé.

Ingredienser

Filé av älgkött
1 kg
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
1 dl
Dijonsenap
2 msk
Hackad färsk gräslök
½ dl