Citronette får du om du byter ut vinägern mot pressad citronsaft.
Asiatisk vinägrett får du om du byter ½ msk olja mot sesamolja och vinägern mot limejuice. Byt saltet mot ½ msk japansk soja och smaksätt med 1 tsk finriven färsk ingefära, 1 tsk flytande honung och 1 tsk rostade sesamfrön.
Ser vinägretterna skurna ut är det bara att vispa ihop dem igen.
Olja, oliv- eller rapsolja
|
4 msk |
---|---|
Vinäger, röd-, vit-, sherry- eller balsamvinäger
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
½ krm |
Fransk senap
|
2 tsk |
---|---|
Honung
|
2 tsk |
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
Schalottenlök, finhackad
|
1 |
---|---|
Finhackade färska örter, t ex persilja, basilika och timjan
|
½ dl |
Färsk röd chili, finhackad eller 2 tsk sambal oelek
|
1 |
---|