Klorid
Klorid finns i alla våra kroppsvätskor och är ett av de ämnen som behövs för en normal vätskebalans och förekommer oftast i form av salter.
https://www.arla.se/halsa/halsosam-mat/naringsamnen/mineraler/klorid/
Klorid finns i alla våra kroppsvätskor och är ett av de ämnen som behövs för en normal vätskebalans och förekommer oftast i form av salter.
https://www.arla.se/halsa/halsosam-mat/naringsamnen/mineraler/klorid/
Anrika och ädla ostar från Kvibille I Kvibille är osttillverkningen en passion. En passion som utvecklats genom åren och som startade med att mejeristen Alfred Wendler på 1920-talet etablerade
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/kvibille/
Crème fraiche på svenska I början av 1980-talet lanserade Arla Crème Fraiche på den svenska marknaden. Produkten var etablerad på kontinenten och efterlängtad eftersom intresset för matlagning ökade
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/creme-fraiche/
Historien bakom Onaka I början av 1990-talet lanserades Onaka, den japanska filen. Arla låg med sin nya fettsnåla och magvänliga filmjölk helt rätt i tiden och produktens försäljningsframgångar blev
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/onaka/
Kaffe utan grädde – kärlek utan kyssar Grädde är en klassisk svensk produkt som funnits med i Arlas produktsortiment från start. Länge salufördes den bara i en tjock och en tunn variant men från 1960
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/gradde/
Gräddfil – en modern mjölkprodukt Sedan 1950-talet har gräddfil funnits i Arlas sortiment. Ändå räknas den som en av bolagets moderna mjölkprodukter. Från att ha konsumerats nästan enbart på sommaren
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/graddfil/
Så kom KESO® till Svensk färskost på amerikanskt vis – det är KESO® Cottage cheese, ett snart 50-årigt varumärke som idag är en stor favorit i mejerikylen. KESO® Cottage cheese lanserades av
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/keso/
Folsyra, eller folat som den naturliga formen heter, är ett vattenlösligt vitamin som hör till gruppen B-vitaminer och behövs för bl.a. blodbildning.
https://www.arla.se/halsa/halsosam-mat/naringsamnen/vitaminer/b-vitamin/folsyra-folat/
I vissa fall kan laktosintoleranta individer äta getost utan problem. Eftersom laktosintolerans är individuellt gäller det helt enkelt att prova sig fram.
https://www.arla.se/halsa/allergi-intolerans/laktos/laktosfri/ost/getost/
Socker är en sorts kolhydrat och finns i flera olika former. På det stora hela är det något som vi skulle må bra av att begränsa vårt intag av.
https://www.arla.se/halsa/halsosam-mat/naringsamnen/kolhydrater/socker/
Barn som växer behöver få i sig energi och näringsämnen och det är vuxna som lägger grunden för goda matvanor för resten av livet. Läs mer om hur här.
https://www.arla.se/halsa/halsosam-mat/kosthallning/kostrad/mat-barn/
Johan Backeus nyårsmeny Årets Kock 2017 Utmana dig själv och bjud dina gäster på en riktigt lyxig nyårsmiddag. Johan Backeus, Årets Kock 2017, har skapat denna magiska meny med en gratinerad
https://www.arla.se/recept/teman/menyer/arets-kock/johan-backeus-nyarsmeny/