Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Bakad torsk med smörsås
Bakad torsk med smörsås
45 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(107)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
Budget
30 min
Äggsås
(25)
45 min
Klassisk fiskgratäng
(13)
Budget
40 min
Panerad torsk
(9)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 100°.
Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.
Klart!
Näringsvärden, per port inkl potatis
Energi:
645 kcal
Protein:
33 g
Kolhydrater:
33 g
Fett:
42 g
Ingredienser
Torskrygg
600 g
Smörsås:
Pressad citronsaft
2 msk
Vatten
2 msk
Svenskt Smör från Arla®
200 g
Hackad färsk gräslök
1 msk
Forellrom
1 msk
Löjrom
1 msk
Salt
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(107)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
Budget
30 min
Äggsås
(25)
45 min
Klassisk fiskgratäng
(13)
Budget
40 min
Panerad torsk
(9)
40 min
Panerad fisk
(43)
40 min
Kokt torsk med brynt smör
(219)
50 min
Torsk i ugn med rotfrukter
(179)
1 tim
Fish and chips
(24)
Budget
1 tim
Fiskpudding
(9)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum