Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fisk med apelsin och timjan
Fisk med apelsin och timjan
45 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Festlig fisk, underbart smaksatt med apelsinskal och färsk, hackad timjan. För extra lyx - toppa med några fina hummerstjärtar.
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(107)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
Budget
30 min
Äggsås
(25)
45 min
Klassisk fiskgratäng
(13)
Budget
40 min
Panerad torsk
(9)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela fisken i åtta portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fisken i en smord ugnssäker form.
Smält smöret och rör ner finriven vitlök, apelsinskal och timjan. Fördela det över fisken.
Skala räkorna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda.
Sätt ugnen på 150°.
Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga fisken 12–15 min.
Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av ev vätska.
Häll såsen runt fisken och lägg på räkorna. Garnera med timjan.
Klart!
Näringsvärden, per portion
Energi:
260 kcal
Protein:
34 g
Kolhydrater:
3 g
Fett:
12 g
Ingredienser
Torskfilé
1¼ kg
Salt
1½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Svenskt Smör från Arla®
3 msk
Vitlöksklyfta
1
Apelsin, strimlat skal
½
Hackad färsk timjan
1 msk
Saffranssås:
Räkor med skal
500 g
Arla Köket® Lätt crème fraiche saffran & tomat
4 dl
Vitt vin
1 dl
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(107)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
Budget
30 min
Äggsås
(25)
45 min
Klassisk fiskgratäng
(13)
Budget
40 min
Panerad torsk
(9)
40 min
Panerad fisk
(43)
40 min
Kokt torsk med brynt smör
(219)
50 min
Torsk i ugn med rotfrukter
(179)
1 tim
Fish and chips
(24)
Budget
1 tim
Fiskpudding
(9)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum