Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Havrekakor med rabarber
Havrekakor med rabarber
30 min
Buffé
Mellanmål
•
Se kommentarer
En liten knaprig kaka till kaffet. Sagolik, med ett syrligt stänk av rabarber!
Andra liknande recept
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(791)
40 min
Rabarbermuffins
(32)
Budget
1 tim
Rabarberkaka med havregryn
(83)
20 min
Rabarberbakelse
(40)
45 min
Rabarberkaka med vaniljsås
(65)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg.
Forma degen till kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
70 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
7 g
Fett:
4 g
Ingredienser
Späd rabarber
1
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
150 g
Strösocker
1 dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(791)
40 min
Rabarbermuffins
(32)
Budget
1 tim
Rabarberkaka med havregryn
(83)
20 min
Rabarberbakelse
(40)
45 min
Rabarberkaka med vaniljsås
(65)
30 min
Rabarbermuffins med vit choklad
(78)
Budget
30 min
Cheesecake med rabarber
(98)
15 min
Rostad sockerkaka med rabarber
(21)
60+ min
Cheesecake med jordgubbar och rabarber
(14)
Budget
45 min
Kladdkaka med mynta och rabarber
(87)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum