Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
30 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Färsk sparris betyder vår. Här i en mild förrättssallad med nötigt smör och knapriga krutonger.
Andra liknande recept
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
Sparrispaj
(142)
Räktårta
(3)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Bryt av nedersta delen på sparrisen. Skär bort kanterna på brödskivorna.
Smula brödskivorna och stek smulorna frasiga i 1-2 msk smör.
Koka sparrisen i saltat vatten 2-5 min.
Skala och hacka äggen.
Bryn resten av smöret i en kastrull.
Lägg upp sparrisen på ett fat. Strö över ägghacket.
Ringla över det brynta smöret och toppa med brödsmulorna. Strö över salt och peppar.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
190 kcal
Protein:
8 g
Kolhydrater:
8 g
Fett:
13 g
Ingredienser
Färsk grön sparris
1 kg
Formbröd
4 skivor
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Kokta ägg
4
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Andra liknande recept
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
Sparrispaj
(142)
Räktårta
(3)
Sparrissoppa
(175)
25 min
Couscoussallad
(50)
15 min
Sparris med smör och parmesanost
(52)
20 min
Solig sparris
(10)
30 min
Grillad biffsallad
(30)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum