Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Körsbärsmazariner
Körsbärsmazariner
60+ min
•
Se kommentarer
En mazarin med den ljuvliga kombinationen körsbär och mandel. Dekorera med vacker, rosa glasyr och toppa med ett körsbär.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
55 min
Kärleksmums
(10991)
45 min
Sockerkaka
(6295)
60+ min
Banankaka
(2740)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa.
Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg.
Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget.
Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna.
Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev med körsbär.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
295 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
32 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
3 msk
Bakpulver
½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Ägg
1
Fyllning:
Mandelmassa, riven
250 g
Strösocker
½ dl
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
125 g
Ägg
2
Körsbärssylt eller -marmelad
1 dl
Glasyr:
Florsocker
2 dl
Vatten
1½ msk
Röd hushållsfärg
1 krm
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
55 min
Kärleksmums
(10991)
45 min
Sockerkaka
(6295)
60+ min
Banankaka
(2740)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
45 min
Silviakaka
(1608)
45 min
Brownie
(3438)
60+ min
Maränger
(1558)
60+ min
Frozen cheesecake
(656)
Rulltårta med bär
(532)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum