Rubba fisken med nymixade frön och pepparkorn. Sota den och servera med forellrom och rikligt med brynt smör. Servera rätten som en förrätt eller som en varmrätt med små fina kokta potatisar. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Gnid in rödingfiléerna med olja. Salta lätt på båda sidor.
Mixa eller mortla alla kryddor till ruben och krydda filéerna på ovansidan.
Stek rödingen i en torr stekpanna på kryddsidan. Lägg över i en ugnssäker form och baka i ugn till en innertemperatur på 45°.
Bryn smöret: Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och proteiner bränns. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 125°. Ta från värmen och häll över i en bunke.
Skär filéerna i 2 bitar och garnera med forellrom och plockad dill. Häll över det brynta smöret.