Lammfärsburgare i pitabröd

Lammfärsburgare i pitabröd

25 min Huvudrätt
Recept på hamburgare med smak av medelhavet och en lättare fyllning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammfarsburgare-i-pitabrod/

Gör så här

  • Blanda färsen med salt och rosmarin. Forma färsen till 4 tunna hamburgare. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpannan 1-2 min på varje sida.
  • Blanda vitost och oliver till en krämig röra. Servera burgarna i varma pitabröd med röran, strimlad sallad, skivad tomat och rödlök.
Klart!

Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Energi:

520 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Lammfärs
400 g
Salt
¾ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Till servering:
Pitabröd
4
200 g
Gröna oliver med pimento, hackade
½ dl
Blandad grönsallad
Tomater
2
Rödlök
1