Rillette på lax

Rillette på lax

Rillette är ett krämigt pålägg med franskt ursprung. Vår rillette är på varmrökt lax och matyoghurt - lättlagat och lyxigt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rilette-pa-lax/

Gör så här

  • Bryn smöret och låt det svalna.
  • Ta bort skinn och ben från laxen och mosa den med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och smöret. Rör rilletten kraftigt så allt blandas väl, gärna med elvisp.
  • Servera med kokta ägg, cornichons, rädisor och bröd.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Varmrökt lax
300 g
1 dl
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Skuren färsk gräslök
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
Kokta ägg
4
Grovt bröd
Cornichons
Rädisor