
Äntligen är det säsong för rabarber och vi kan njuta av den ljuvligt syrliga smaken hela våren och sommaren. Den starka syran i rabarber gör att den lämpar sig utmärkt i söta bakverk som kakor, muffins, tårtor och pajer. Den ger dessutom en vacker färgklick! Här har vi samlat några av våra godaste bakverk med rabarber, för sommarens alla fikastunder och firanden.
1. Rabarberpaj med smuldeg
En klassisk smulpaj går enkelt och snabbt att göra. Glöm inte vaniljsåsen!
2. Knäckig rabarberpaj
Syrlig rabarber under ett extra knäckigt havretäcke, ljuvligt gott!
3. Rabarberkaka i långpanna
Att baka i långpanna är ett enkelt sätt att baka till många, bara att skära upp och servera.
Frysa rabarber – går det?
Ett enkelt sätt att njuta av rabarber året om är att frysa in! Börja med att skölja av rabarbern och se till att den är ordentligt torr. Sprid sedan ut dem på bakplåtspapper på till exempel en bricka. När de väl är frysta lägger du i dem i portionsstorlekar i lufttäta fryspåsar och frys in. Nu kan du ta fram en påse rabarber när suget smyger sig på!
4. Rabarberkaka
En lättlagad och saftig rabarberkaka fylld med mandelmassa.
5. Rabarbermuffins
Rabarber, vit choklad och mandel är en underbar kombination! Här i söta muffins, perfekta att frysa in och ta fram till kalaset.
6. Rabarberkladdkaka
En härligt kladdig kaka fylld med syrlig rabarber, söt vit choklad och kryddig kardemumma. Servera gärna med färska jordgubbar.
7. Marängtårta med rabarber och jordgubbar
Den här tårtan med sega maränger, fluffig grädde, rabarber och jordgubbar blir perfekt till sommarens stora firanden.
Alla våra recept med rabarber
Får du inte nog av rabarber? Här hittar du alla våra recept!