Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Abborre med pepparrotspotatis
Abborre med pepparrotspotatis
50 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.
Andra liknande recept
60+ min
Rostad paprikasoppa
(40)
60+ min
Smörstekt havsabborre
(1)
45 min
Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa
(3)
50 min
Rödbetor slungade med kapris och persilja
(10)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3721)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
Skala och skär potatisen i tunna skivor.
Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.
Servera abborren med kantarellerna och potatisen.
Klart!
Tips:
Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.
Ingredienser
Abborrfiléer
600 g
Salt
ca 1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Färska kantareller
200 g
Pepparrotspotatis:
Potatis
750 g
Vetemjöl
½ msk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Finhackad färsk persilja
1 dl
Riven pepparrot
2 msk
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Andra liknande recept
60+ min
Rostad paprikasoppa
(40)
60+ min
Smörstekt havsabborre
(1)
45 min
Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa
(3)
50 min
Rödbetor slungade med kapris och persilja
(10)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3721)
20 min
Chokladbollar
(23108)
Budget
45 min
Pannkakor
(12193)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27447)
45 min
Våfflor
(6057)
Budget
Ugnspannkaka
(558)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum