Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

50 min Huvudrätt
Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/abborre-med-pepparrotspotatis/

Gör så här

  • Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  • Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
  • Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
  • Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.
  • Servera abborren med kantarellerna och potatisen.
Klart!

Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.

Ingredienser

Abborrfiléer
600 g
Salt
ca 1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Färska kantareller
200 g
Pepparrotspotatis:
Potatis
750 g
Vetemjöl
½ msk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Finhackad färsk persilja
1 dl
Riven pepparrot
2 msk
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm