Äggtoddy

10 min Efterrätt
Äggtoddy

Äggtoddy är förmodligen vår enklaste dessert som passar både till jul och påsk. Dessutom går den att smaksätta på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.

Ingredienser

Äggulor
8
Strösocker
8 msk
1 dl
Apelsin, saft och skal från
1
Färska bär, t ex hallon

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker med elvisp tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit, ca 5-6 min.
  • Vispa grädde i en separat bunke och vänd ner i äggtoddyn tillsammans med apelsinskal och -saft.
  • Häll upp i portionsglas och toppa ev med färska bär.
Klart!

Muskotnöt: Färsk, riven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. Rostad kokos: Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn. Konjak eller rom: Spetsa äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/aggtoddy/