Akvavitsill

Akvavitsill

15 min Buffé Förrätt
Hemlagad sill gör du imponerande lätt och gott. Denna välsmakande sill är kryddad med brännvin, kummin, dill och skal av citron.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/akvavitsill/

Gör så här

  • Låt sillen rinna av. Skär den i mindre bitar.
  • Blanda försiktigt crème fraiche, kummin, dill och citronskal.
  • Vänd ner sillen och smaksätt med kryddat brännvin.
  • Hållbar i kylen 3 – 4 dagar.
Klart!

Akvaviten kan även bytas ut mot annat kryddat brännvin.

Energi:

270 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
2 dl
Stött kummin
½ tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Citron
rivet skal av ½
Akvavit
1 msk