Akvavitsill

15 min Buffé Förrätt
Akvavitsill

Hemlagad sill gör du imponerande lätt och gott. Denna välsmakande sill är kryddad med brännvin, kummin, dill och skal av citron.

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
2 dl
Stött kummin
½ tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Citron
rivet skal av ½
Akvavit
1 msk

Gör så här

  • Låt sillen rinna av. Skär den i mindre bitar.
  • Blanda försiktigt crème fraiche, kummin, dill och citronskal.
  • Vänd ner sillen och smaksätt med kryddat brännvin.
  • Hållbar i kylen 3 – 4 dagar.
Klart!

Akvaviten kan även bytas ut mot annat kryddat brännvin.

Näringsvärden, per port

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/akvavitsill/