Aladdins drömkaka

Efterrätt
Aladdins drömkaka

Helt underbar, mild och mjuk kaka till efterrätt eller till kaffet. Med frisk och ljuvlig smak från citron och crème fraiche.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1

Fyllning:

Ägg
2
500 g
Strösocker
1 dl
1 dl
Vetemjöl
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Citron, finrivet skal och saft
1

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
  • Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Klart!
https://www.arla.se/recept/aladdins-dromkaka/