Älgskavspanna med kantareller

Älgskavspanna med kantareller

35 min Huvudrätt
En mustig panna till middag med älgskav och kantareller. Du kan byta älgskav mot vilt- eller renskav - det blir lika gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/algskavspanna-med-kantareller/

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Stek älgskaven i smör-&rapsolja i en stekpanna tills den får färg.
  • Ansa svampen och dela de stora i bitar. Strimla purjolöken.
  • Rör ner svamp och purjolök och låt det fräsa med några min.
  • Tillsätt grädde, sylt, timjan, fond och majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Rör om och koka ca 2 min.
  • Servera med potatis och sallad.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Älgskav, 480 g
2 förp
Färska kantareller
150 g
Purjolök, ca 200 g
1
1 msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Lingonsylt
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kött- och viltfond
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Tillbehör
Potatis
750 g
Blandad grönsallad
65 g