Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt
40 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
•
&format=webp)
Ljuvliga och luftiga små plättar! Den syrade grädden bryter av sötman från sylten på ett härligt sätt. Servera till frukost eller brunch.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Bakpulver
|
1 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
2 krm |
2 dl | |
½ dl | |
Ägg
|
1 |
3 msk |
2½ dl | |
Björnbärssylt
|
Gör så här
Tricket för att få fluffiga amerikanska pannkakor eller plättar är att inte röra i smeten för mycket när man väl blandat ihop torra och blöta ingredienser. Smeten blir tjock och något klumpig men det försvinner vid tillagning.
Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina amerikanska pannkakor.
Näringsvärden, per port
Energi:
605 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 42 g |

