Änglamat

Änglamat

10 min
Änglamat är sommarens enklaste dessert att slänga ihop. Krispiga småkakor varvas med lättvispad grädde, sommarens färska bär och lite hallonsylt. Perfekt dessert att bjuda på när tiden är knapp! Garnera gärna med ätliga blommor och örter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/anglamat/

Gör så här

  • Vispa grädden lätt. Bryt kakorna i bitar.
  • Varva grädde, kakor, sylt och bär i 4 glas eller skålar.
  • Toppa änglamat med färsk mynta eller ätliga blommor.
Klart!
Energi:

546 kcal

Fiber: 2,1 g
Protein: 4,1 g
Kolhydrater: 43,5 g
Fett: 39,8 g

Ingredienser

3 dl
Kakor, t ex drömmar
12
Blandade färska bär
2 dl
Hallonsylt
4 msk
Färsk mynta eller ätliga blommor
1