Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Huvudrätt
Ankbröst är inte svårt att laga men blir lätt till en festlig bjudrätt på franskt vis. Vår grönpepparsås är smakrik, pepprig och mycket god till ankan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ankbrost-med-gronpepparsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka grönpepparn men spara några hela korn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt allt koka ihop några min.
  • Skär fettkappan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och bryn dem i smör med fettkappan ner 4–5 min.
  • Lägg dem i en ugnssäker form med fettkappan upp och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°, ca 20 min.
  • Häll stekspadet från formen i såsen och värm upp. Skär köttet i skivor och servera med sås, haricots verts och smörstekta endiver.
Klart!
Energi:

37 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Ankbröst
600 g
Salt
1 tsk
Grönpepparsås:
Grönpeppar i lag
2 msk
2 dl
Kalvfond
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Kinesisk soja
½ tsk
Konjak
ev 1 msk