Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

50 min
Klassisk god smakkombination med äpple och kanel som överraskar med polkagrisgrädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appel--och-kanelkladdkaka-med-polkagradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Skala, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Vänd tärningarna i kanelen.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao och mjöl i smöret. Vänd försiktigt ner äppeltärningarna i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt svalna.
  • Mortla polkagrisarna fint. Vispa grädden och vänd ner polkakrosset i grädden.
  • Toppa ev med några krossade polkagrisar och ett skivat äpple.
Klart!

Receptet är skapat av Aline Timan från Sundsvall och är ett bidrag i finalen i Kladdkakeracet 2015.

Ingredienser

150 g
Äpple
1
Malen kanel
2 tsk
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Polkagrisgrädde:
Polkagrisar
1 dl
2 dl
Krossade polkagrisar och skivat äpple som topping
ev 6