Äppelkaka med gräddfil
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
En lättlagad äppelkaka smaksatt med kanel och socker. Det syrliga gräddfilstäcket ger kakan en frisk och läcker smak. Garnera den gärna med ätbara blommor och vackert gröna pistagenötter för en extra vacker äppelkaka.

Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Kallt vatten
|
ca 1 msk |
Fyllning:
Svenska äpplen
|
3- 4 |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Malen kanel
|
1 msk |
Gräddfilstopping:
3 dl | |
Florsocker
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Till garnering:
Pistagenötter, grovhackade
|
|
---|---|
Oxalis
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
541 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 61 g |
Fett: | 29 g |

