Äppelkladdkaka
1 tim
Brunch
Efterrätt
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Bjud till kalas med denna underbara äppelkladdkaka. Lätt att laga och lätt att älska. En magisk kombination av syrliga äpplen och söt kladdkaka som smaksätts med kanel och kardemumma. Passar perfekt som efterrätt till höstens middagar. Servera äppelkladdkakan med vaniljglass.
Ingredienser
175 g | |
Strösocker
|
3 dl |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
3½ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Svenska äpplen
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
1 msk |
Malen kanel
|
1 msk |
Till servering:
Vaniljglassar
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per bit exkl. tillbehör
Energi:
445 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 59 g |
Fett: | 20 g |

