Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äppelkompott
Äppelkompott
40 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Vår äppelkompott är klassiskt kryddad med kanel och går utmärkt att frysa in. Servera den som tillbehör till efterrätter eller ät äppelkompotten med glass eller grädde.
Andra liknande recept
25 min
Rabarberkompott
(98)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(212)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med svart vinbärskompott
(8)
60+ min
Rabarberpannacotta
(5)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Koka upp vatten, socker och kanel.
Lägg i äppelklyftorna och koka dem mjuka utan lock, 10–12 min.
Klart!
Ingredienser
Äpplen
1½ kg
Vatten
2 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstänger
2
Andra liknande recept
25 min
Rabarberkompott
(98)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(212)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med svart vinbärskompott
(8)
60+ min
Rabarberpannacotta
(5)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
30 min
Smält rabarber med jordgubbar
(37)
20 min
Plommonkompott med ingefära
(19)
40 min
Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde
(2)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum