Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äppelkompott med päron
Äppelkompott med päron
20 min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Äppelkompott med päron blir sagolikt gott tillsammans. Äppelkompott är ett jättegott till mellanmål eller dessert som serveras med kall mjölk.
Andra liknande recept
35 min
Smulpaj
(2025)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
60+ min
Äppelpaj
(207)
20 min
Krabbelurer
(274)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kärna ur äpplen och päron. Skär dem i små bitar.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur lite frön.
Lägg frukt, vaniljstång, frön, kanel och socker i en kastrull. Häll på juice och vatten.
Koka under lock på svag värme ca 2 min tills frukten är nätt och jämnt mjuk. Rör ut potatismjölet i 2 msk kallt vatten och blanda ner det i kompotten.
Häll upp i en skål och strö över lite socker.
Låt kompotten svalna och servera med mjölk.
Klart!
Ingredienser
Fasta äpplen
3
Fasta päron
2
Vaniljstång
1
Kanelstänger
2
Strösocker
¾ dl
Konc äppeljuice
1 dl
Vatten
4 dl
Potatismjöl
2 msk
Andra liknande recept
35 min
Smulpaj
(2025)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
60+ min
Äppelpaj
(207)
20 min
Krabbelurer
(274)
20 min
Havrepannkakor
(65)
10 min
Potatissallad
(152)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(632)
30 min
Kyckling med currysås
(47)
45 min
Tunnbrödsrulle
(8)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum