Äppelkräm

20 min Dessert Efterrätt Frukost
Äppelkräm

Nykokt äppelkräm med kanel är väldigt mumsigt. Servera som efterrätt eller extra gott mellis. Välj om du vill servera med mjölk, syrad grädde eller kanske lite lättvispad grädde!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Vatten
3 dl
Strösocker
½ dl
Liten citron, pressad saft
1
Kanelstång
1
Äpplen
600 g
Potatismjöl
1 msk

Till servering:

3 dl
Malen kanel
Mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  • Koka upp vatten, socker, citronsaft och kanelstång.
  • Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
  • Lägg ner äppelbitarna i kastrullen. Låt koka 10-15 min eller tills äppelbitarna är helt mjuka. Ta upp kanelstången.
  • Rör ner potatismjölet utrört i lite vatten och koka upp.
  • Servera äppelkräm med mjölk. Pudra över lite kanel och strö över mortlad kardemumma.
Klart!

Näringsvärden, per portion inkl tillbehör

Energi:

171 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/appelkram/