Äppelpaj
2 tim
Efterrätt
•

Klassisk äppelpaj med flätat lock. Den här underbart saftiga och vackra pajen passar perfekt både som fika och som dessert. Dessutom är den otroligt god! Vill du inte ha flätat lock kan du kavla ut degen som ett lock och lägga på – gör bara några små lufthål så att ångan kan komma ut under gräddning. Servera äppelpajen med vaniljsås.
Ingredienser
Pajskal:
175 g | |
Vetemjöl
|
6 dl |
Salt
|
2 krm |
Kallt vatten
|
¾ dl |
Fyllning:
Saftiga äpplen
|
700 g |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Malen kanel
|
2 tsk |
Uppvispat ägg
|
1 |
Till servering:
5 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per bit
Energi:
425 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 51 g |
Fett: | 22 g |

