Äppelpaj med havregryn

50 min Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Äppelpaj med havregryn

Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.

Ingredienser

Smuldeg:

125 g
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Flingsalt
2 tsk

Fyllning:

Stora äpplen
4
Farinsocker
½ dl
Potatismjöl
1 msk
Malen kanel
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk

Inkluderad

Rårörd vaniljsås
10 min
Rårörd vaniljsås
(548)

Gör så här

Smuldeg:

  • Sätt ugnen på 165° eller 145° varmluft.
  • Skär smöret i kuber och nyp ihop med de torra ingredienserna.

Fyllning:

  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor.
  • Blanda äppelklyftorna med farinsocker, potatismjöl och kryddor och lägg i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
  • Fördela smuldegen över äpplena och grädda högt upp i ugnen ca 40 min.
  • Servera ljummen äppelpaj med vaniljsås.

Serveringsförslag:

Rårörd vaniljsås
10 min
Rårörd vaniljsås
(548)
Klart!
https://www.arla.se/recept/appelpaj-med-havregryn/