Äppelpaj med havregryn
50 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.
Ingredienser
Smuldeg:
125 g | |
Havregryn
|
2 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Mandelmjöl
|
1 dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Flingsalt
|
2 tsk |
Fyllning:
Stora äpplen
|
4 |
---|---|
Farinsocker
|
½ dl |
Potatismjöl
|
1 msk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Till servering:
5 dl |
Inkluderad
Gör så här
Smuldeg:
Fyllning:
Serveringsförslag:

