Äppelpizza med kolasås
30 min
Dessert
Efterrätt
Snabbmat
•

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Tom Sjöstedt
Årets kock 2008

Ingredienser
Kyld smördeg à 250 g
|
1 pkt |
---|---|
50 g | |
Äpplen, syrliga svenska
|
4 |
Rårörsocker
|
½ dl |
Färsk rosmarin, plockad
|
2 msk |
Kolasås:
2 dl | |
Ljus sirap
|
2 dl |
Färsk ingefära, hackad
|
2 msk |
50 g |
Gör så här
Kolasås:
Näringsvärden, per port exkl. glass
Energi:
735 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 77 g |
Fett: | 45 g |

