Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äppelquinoa med kanelsås
Äppelquinoa med kanelsås
15 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Sätt julsmak på quinoa med stekta äpplen, kanel, russin och rostad mandel.
Andra liknande recept
35 min
Smulpaj
(2025)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
60+ min
Äppelpaj
(207)
20 min
Krabbelurer
(274)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skölj quinoan. Koka den i buljong enligt anvisning på förpackningen.
Skär purjolöken i bitar. Kärna ur och klyfta äpplena.
Fräs purjolök och äpplen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner det och russin i den heta quinoan.
Lägg upp quinoan tillsammans med rucola på ett fat.
Blanda ihop ingredienserna till kanelsåsen och servera till.
Klart!
Ingredienser
Quinoa
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Purjolök
1
Äpplen
2
Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk
Russin
1 dl
Rucola
Kanelsås:
Arla Köket® Turkisk yoghurt 200 g
2 dl
Malen kanel
½ tsk
Salt
2 krm
Andra liknande recept
35 min
Smulpaj
(2025)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(668)
60+ min
Overnight oats
(251)
60+ min
Äppelpaj
(207)
20 min
Krabbelurer
(274)
20 min
Havrepannkakor
(65)
10 min
Potatissallad
(152)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(632)
30 min
Kyckling med currysås
(47)
45 min
Tunnbrödsrulle
(8)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum