Äppelsallad med Kvibille Cheddar glögg

Äppelsallad med Kvibille Cheddar glögg

30 min Buffé Efterrätt
Härligt syrlig äppelsallad med sötsalt smak av Kvibille Cheddar glögg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelsallad-med-kvibille-cheddar-glogg/

Gör så här

  • Koka upp sirap, citronsaft och glögg till glöggsirapen i en kastrull. Låt sjuda ca 1 min. Låt det kallna.
  • Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Stek dem i 1 msk av smöret i en varm stekpanna tills de får fin färg. Smaksätt med salt, peppar och kryddpeppar.
  • Dela brödskivorna och stek dem i resten av smöret. Skär osten i bitar.
  • Fördela äpple, ost, valnötskärnor och sallad i 4 skålar eller på tallrikar.
  • Ringla glöggsirapen över salladen och servera med brödet.
Klart!

Ingredienser

Röda äpplen
3
3 msk
Salt
1 krm
Peppar
½ krm
Kryddpeppar
½ krm
Lantbröd
3 skivor
Kvibille® Cheddar 12 mån (svartvaxad)
250 g
Valnötter
50 g
Sallad t ex mache
80 g
Glöggsirap:
Vit sirap
½ dl
Pressad citronsaft
½ msk
Glögg
1 msk