Äppelsmulpaj

40 min Efterrätt
Frysbar
Äppelsmulpaj

Vrålenkel smulpaj med äpplen! Rör ihop allt i kastrullen och servera med vaniljsås - mums!

Ingredienser

Äpplen
4
Malen kanel
½ msk
125 g
Strösocker
1 dl
Fiberhavregryn
2 dl
Vetemjöl
½ dl
Solroskärnor
½ dl

Till servering:

2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över kanel.
  • Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, havregryn, mjöl och solroskärnor.
  • Fördela blandningen på äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!
https://www.arla.se/recept/appelsmulpaj/