Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äppelsorbet
Äppelsorbet
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Sorbet är lättare och friskare än vanlig glass och görs oftast på frukt eller bär. Här med äpplen. Prova dig fram till din egen favoritsmak och blanda gärna ner färska kryddor som mynta eller basilika också.
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Glass utan glassmaskin
(86)
5 min
Glass på minuten
(115)
Budget
60+ min
Gelato
(9)
Budget
30 min
Banana split
(20)
60+ min
Parfait
(5)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kärna ur och tärna äpplena.
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten minst 5 min.
Koka upp vatten och socker, lägg i äppelbitarna och gelatinbladet. Låt dra ca 30 min.
Mixa till en slät smet. Kör smeten i glassmaskin eller ställ i frysen minst 3 tim och rör om med jämna mellanrum.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
150 kcal
Protein:
0 g
Kolhydrater:
36 g
Fett:
0 g
Ingredienser
Gröna äpplen
2
Gelatinblad
1
Strösocker
1½ dl
Vatten
4 dl
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Glass utan glassmaskin
(86)
5 min
Glass på minuten
(115)
Budget
60+ min
Gelato
(9)
Budget
30 min
Banana split
(20)
60+ min
Parfait
(5)
40 min
Rårörda jordgubbar
(23)
10 min
Milkshake med hallon
(169)
15 min
Marängsviss med jordgubb och vanilj
(34)
Budget
10 min
Jordgubbsdröm
(165)
10 min
Vinbärs- och rabarbermilkshake
(11)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum