Aprikoser i rödvin

30 min Buffé Dessert Efterrätt
Aprikoser i rödvin

Aprikoser i en lag av rött vin är en enkel, frisk och fruktig dessert. Perfekt att förbereda till buffé eller till en fest med många gäster. Mycket gott!

Ingredienser

Rödvin, medelfylligt
75 cl
Farinsocker
1½ dl
Vaniljstänger
3
Aprikoser à 420 g
6 burkar
10 dl
Florsocker
1 dl

Gör så här

  • Skrapa ur vaniljstängerna. Koka vin, farinsocker, vaniljstänger- och frön i en kastrull under lock ca 10 min.
  • Låt aprikoserna rinna av. Lägg dem i en skål.
  • Häll den varma vinlagen över aprikoserna. Låt kallna.
  • Smaksätt crème fraiche med florsocker och servera till.
Klart!

Räcker till 25 st bufféportioner.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/aprikoser-i-rodvin/