Arepas

Arepas

Mellanmål Frukost
Arepas är ett populärt majsbröd från Venezuela. För att få till dessa behöver du ett förkokt majsmjöl, Masa harina eller Harina pan. Fyll dina arepas med det du gillar bäst, t ex kyckling, ost eller grönsaker. Vi bjuder här på arepas fyllda med svarta bönor och ost. Perfekt att plocka med sig när det är dags för utflykt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/arepas/

Gör så här

Fyllning:
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna tomaten.
  • Fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 min.
  • Skölj bönorna. Häll ner dem och värm röran, smaka av med limesaft, salt och peppar. Mosa bönröran lätt.
Arepas:
  • Blanda majsmjöl, vatten och salt i en bunke. Rör runt med en träslev.
  • Häll ut degen på arbetsbänke. Knåda degen ca 3 min.
  • Rulla ut degen och dela i 12 bitar. Rulla till bollar.
  • Gör en fördjupning i bollarna och fyll dem med bönor och ost. Förslut bollen och platta till den.
  • Stek dina arepas i lite olja ca 7 min. Vänd med jämna mellanrum.
Klart!
Energi:

163 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Tomat
1
1 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Kokta svarta bönor
1 burk
Lime, pressad saft
1
Salt och peppar
150 g
Olja, till stekning
2 msk
Deg:
Förkokt majsmjöl, Masa harina
4 dl
Vatten
4 dl
Salt
1 tsk