Asiatisk lax med råris

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Asiatisk lax med råris

En färgsprakande bowl med smak av ingefära och chili. Testa att blanda råriset med svart eller rött ris för ännu mer smak.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Fullkornsris
3 dl
Sojabönor
100 g
Morot
200 g
Polkabetor
200 g
Lime, rivet skal och saft
1
1 msk
2 dl
Sweet chilisås
2 msk
Finriven färsk ingefära
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
½
Japansk soja
1 msk

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll ner sojabönorna i riset när det är färdigkokt.
  • Skala och strimla rotfrukterna och blanda med saft och skal av lime.
  • Skär laxen i kuber. Bryn dem runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt crème fraiche, chilisås, ingefära, vitlök och sojasås. Låt puttra 2-3 min tills laxen är klar. Servera lax och ris med rotfruktssallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/asiatisk-lax-med-raris/