Asiatisk rödkålssallad
40 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Kripig rödkål, knaprigt stekt färs, chili och mynta. Det är i stora drag vad denna lättlagade kålsallad innehåller. Det funkar lika bra att laga den med vegofärs, fläskfärs och nötfärs. Ta det du gillar bäst. God att äta både varm och kall!
Ingredienser
Rödkålssallad:
Rödkål
|
500 g |
---|---|
Lime, finrivet skal och saft
|
2 |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Färs:
2 msk | |
Fläskfärs eller vegofärs
|
500 g |
Japansk soja
|
2 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Cochujangkräm:
2 dl | |
Gochujang
|
1 msk |
Till servering:
Salladslök
|
1 knippe |
---|---|
Röd chili
|
1 |
Babyspenat
|
100 g |
Rostade sesamfrön
|
½ dl |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
637 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 52 g |

