Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja
  • Arla
  • Recept & mat
  • Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

60+ min Mellanmål Efterrätt
Matig och mättande yoghurtglass med avokado och banan. Toppa med det söta och knapriga strösslet och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/avokadoyoghurtglass-med-dadelstro-pistagenotter-och-persilja/

Gör så här

  • Skala och skiva bananerna. Låt ligga i frys minst 3 tim.
  • Skala och kärna ur avokado. Skär i bitar och mixa med banan, yoghurt och honung. Ta undan hälften.
  • Mixa ner spirulinapulver i resten.
  • Rör ihop de två krämerna lite slarvigt så det blir randigt. Lägg upp i portionsskålar och ställ i frysen ca 1 tim.
  • Hacka dadlar, nötter och persilja. Strö över glassen vid servering.
Klart!
Energi:

300 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Mogna bananer
2
Mogna avokados
2
2 dl
Flytande honung
2 msk
Spirulinapulver
1 tsk
Dadlar
4
Pistagenötter
2 msk
Bladpersilja
1 msk